Rebecka

The stars are shining bright tonight
Igår tvingade jag med M ut i skogen sent på kvällen för att fota stjärnor! Får ju passa på när det är stjärnklart, Borås är ju inte riktigt känt för att vara molnfritt ;) Stället vi åker ut till är riktigt mörkt, det är en sjö som ligger högt uppe på ett berg bakom ett industriområde och det finns inte en lampa på typ 1-2 kilometers avstånd, så stjärnorna lyser riktigt starkt! Det är så fint där uppe och det bästa är att man ser massor av fallande stjärnor när man är där! Så häftigt.
 
Provade att dra upp isot på kameran igår och resultaten blev hur bra som helst. Får fortfarande inte riktigt bilderna som jag vill men övning ger färdighet, right? På dessa bilder har jag använt mig av Canon eos 700 med standard objektivet, dvs 18-55 mm. Har isot på 6400 och slutartid på 30 sekunder. För dessa bilder är stativ ett måste, annars är det omöjligt att få bilderna bra. 
 
Bilderna är inprincip oredigerade, det enda jag har gjort är färgerna kallare då dom drog åt det varmare hållet i de oredigerade bilderna. Jag föredrar ju en djupblå natthimmel istället för en varm grå färg :) Men mer än så är inte redigerat.
 
Ska läsa på lite om astrofotografering och komma tillbaka med bättre bilder! Men helt klart nöjd för att ha gjort detta självlärt! Tagit många försök för att ens få stjärnorna att synas och att få såpass många stjärnor, för att inte tala om att få klara bilder på stjärnorna då de gärna vill bli suddiga streck annars haha ;)
Kan ni se lilla karlavagnen i bilden ovan? Uppe i högra hörnet! (syns tydligare via dator)