Rebecka

The stars are shining bright tonight
Igår tvingade jag med M ut i skogen sent på kvällen för att fota stjärnor! Får ju passa på när det är stjärnklart, Borås är ju inte riktigt känt för att vara molnfritt ;) Stället vi åker ut till är riktigt mörkt, det är en sjö som ligger högt uppe på ett berg bakom ett industriområde och det finns inte en lampa på typ 1-2 kilometers avstånd, så stjärnorna lyser riktigt starkt! Det är så fint där uppe och det bästa är att man ser massor av fallande stjärnor när man är där! Så häftigt.
 
Provade att dra upp isot på kameran igår och resultaten blev hur bra som helst. Får fortfarande inte riktigt bilderna som jag vill men övning ger färdighet, right? På dessa bilder har jag använt mig av Canon eos 700 med standard objektivet, dvs 18-55 mm. Har isot på 6400 och slutartid på 30 sekunder. För dessa bilder är stativ ett måste, annars är det omöjligt att få bilderna bra. 
 
Bilderna är inprincip oredigerade, det enda jag har gjort är färgerna kallare då dom drog åt det varmare hållet i de oredigerade bilderna. Jag föredrar ju en djupblå natthimmel istället för en varm grå färg :) Men mer än så är inte redigerat.
 
Ska läsa på lite om astrofotografering och komma tillbaka med bättre bilder! Men helt klart nöjd för att ha gjort detta självlärt! Tagit många försök för att ens få stjärnorna att synas och att få såpass många stjärnor, för att inte tala om att få klara bilder på stjärnorna då de gärna vill bli suddiga streck annars haha ;)
Kan ni se lilla karlavagnen i bilden ovan? Uppe i högra hörnet! (syns tydligare via dator)
 
Tråkig uppdatering
Vet att mina senaste inlägg bara handlat om jobb, vilket kanske inte är så kul att läsa om :) Har inte hunnit fota särskilt mycket då jag jobbat en del. Har kört lite på min vanliga runda, haft en tur till Linköping, en tur till Jönköping och en tur från Dalstorp till Landvetter :)
 
Förra helgen var min moster och mina kusiner här och då blev det lite födelsedagsfirande för mig och M. Fick jättefina present, julpynt som var riktigt snyggt. Tänkte lägga upp lite bilder på detta i morgon :) Idag kommer ena halvan av M's släkt hit och i morgon andra halvan. 
 
Nästa helg har M ordnat en överaskning åt mig och är så nyfiken! 
 
Linköping

Började dagen med att åka med Marcus i lastbilen, men fick sedan en körning till Linköping. Hade körning till Saab och det var väl rätt krångligt att hitta dit, det stod fel adress och blev skickad till tre olika adresser innan jag kom fram. Hade heller inget nummer till någon kontaktperson vilket inte gjorde saken lättare, haha! Men det löste sig och på 5 timmar var jag klar :)