Rebecka

Julklappstips!
Börjar ju närma sig jul och dvs dags för julshoppa! Samma visa varje år, lika svårt att komma på en bra julklapp. Så tänkte att jag drar lite julklappstips till mina fina läsare :) 
 
1. Marinator! 
Går ju att köpa in till princip vem som helst som gillar att laga mat. Jag och M fick en sån i födelsedagspresent och den är hur grym som helst. Man lägger i t.ex kött eller vad man nu vill marinera tillsammans med marinad i en behållare och sedan pumpar man ut luften så ett vaakum bildas. När vakumet bildas öppnas porerna i köttet vilket gör att det lättare drar åt sig marinaden. Jag testade här om dagen och lät köttet jag lagade ligga i ca en timme i marinatorn och det blev huuuur gott som helst! Våran är från butiken Önska, den är lite dyrare på hemsidan så rekomenderar att man går till butik för att köpa den om man vill spara någon 100-lapp.
 
 
 
2. Doftljus
Hur mysigt är det inte med doftljus? Det är väl en present som kanske är mest riktad åt tjejer men det är något många uppskattar. Ett trendigt voluspaljus är ju den perfekta julklappen till någon som gillar inredning. Dom är snygga, räcker länge och luktar hur gott som helst. Dom kostar ju lite mer men det finns många olika prisklasser. Yankeecandles är också ett bra tips! De luktar också jättegott och är en snygg inredningsdetalj!
Åhlens har ett rätt stort utbud på både Voluspa och Yankeecandles
 
 
 
 
3.  En behandling.
En behandling på en bra salong är ju något väldigt uppskattat av de flesta. Det kan t.ex vara massage, ansiktsbehandling eller kanske en nagelförlägning! Det finns ju massor av sköna lyxbehandlingar vi vill ha men aldrig riktigt köper, men får man en behandling i julklapp kommer man ju garanterat få det gjort. Känns som en bra present till någon som borde stressa av och få unna sig själv att må bra. 
 
4. En upplevelse.
Är det till någon nära, t.ex ens partnet kanske man kan lyxa till det med en weekend? Kanske kan ge bort en mysig nyårs resa eller en weekend till något mysigt ställe i början av nästa år. Vill man inte göra något stort finns det ju dagsutflykter man kan göra. Kanske en dag på en gocart bana, hyra en klättervägg eller konsertbiljetter. Det är bara att lägga biljetter, en bokningsbekräftelse eller ett fint brev där man skriver vad man nu har bokat är i en fin presentlåda och ge bort. Upplevelser ska inte underskattas!
 
5. Något av ett finare märke.
Många gillar ju märkergrejer! Det kan vara någon snygg acessoar, smycken eller något klädesplagg. Det finns självklart i olika priser. Väljer man att köpa en klocka eller en väska kan man ju räkna på att det går från 2000 och uppåt. Sen finns det ju fina parfymer och smycken för runt 500-lappen.  Marc by jacobs och Michael kors har riktigt snygga klockor, väskor och smycken. Vill man ha ett billigare men ändå fint märke har Lily and rose supersnygga örhängen för runt 300 kr paret. Ett annat hett tips är lite snygga Calvin Klein underkläder eller kanske en snygg tröja från Gant?

6. Parfym.
En parfym med ett bra märke är ju något de flesta har och vill ha. En god parfym slår aldrig fel, kan ju alltid användas! En bra everyday parfym eller en lite festligare, finns något för alla. 
 
Dessa två parfymer är hur goda som helst. Ralp Lauren Big Pony 2 är söt och fruktig. Den är tjejig men ändå inte barnslig, den är en riktig everyday parfym. Only the brave tattoo är manlig och fräsh, supergod verkligen.
 
7. Presentkort.
Visst det är inte kul att ge bort presentkort, känns kanske lite som sista utvägen när man knatat runt i timmar i affärena och inte hittat något. Men presentkort är ingen dålig present, utan de är uppskattade! Se bara till att ge ett presentkort på en affär personen verkligen gillar. Annars kan man ju ge presentkort på någon nagelsalong eller biobiljetter. 

8. Inredningsdetaljer.
Finns så mycket snyggt inom inredning. Vill man köra på finare märken har Orrefors sjukt fina dekorationer i glas. Det finns även mycket snygga billiga dekorationer. Just nu är det ju rätt trändigt med ''grafiska'' dekorationer, ni vet t.ex ljuslyktor eller lampor med raka linjer som bildar olika mönster. 

 
9. Köksmaskiner
Okej det lät jättetråkigt, men faktum är att det finns massor av roliga maskiner till köket! Soda streams, kaffemaskin, popcornmaskiner osv. Det finns verkligen i alla prisklasser också. T.ex Soda streams finns ju i billigare märken. 
 
 
10. Träningskort
Ett träningskort eller någon timme med en personligtränare är en jättebra present! Efter julen är ju rätt många sugna på att kanske leva lite hälsosammare och träning är ju verkligen en trend just nu. Många gym har julerbjudanden, t.ex 10 gångers kort och dyl. som man kan ge i julklapp. Brukat även vara kampanjpriset runt jul så man får ju passa på. Att boka en session med en personligtränare är också något som brukar vara uppskattat, då får man ju chansen att få professionell hjälp med att nå sina mål och lära sig bra övningar, det brukar ju boosta självförtroendet lite också.